Äntligen är potatisen här som man kan göra mos, gratänger med mera av. Har gjort det här potatisflarnet flera gånger, det blir som en stor råraka. Testa!
Tag fast potatis och skiva så tunt det går, gärna på mandolin. Behöver inte skalas, bara sköljas av.
Till 2 personer tog jag 1/2 kg amandinepotatis. Lägg dem i en form ca 20 cm med ett bakplåtspapper i botten.
Efter första lagret – salt och peppar och lite smör.
Nästa lager likadant.
Fyll på med potatis och tryck till. Salt och peppar överst och lite smör.
In i ugnen – 200-220 grader tills potatisen är gyllenbrun och lite krispig.
Tag ut och lägg i små högar – finhackad rödlök!
Toppa med gräddfil, klippt dill och rom av något slag. Jag gillar tångrom, den är riktigt bra!
Riv citronzest över alltihop!
Ät och njut som en förrätt med ett glas bubbel!
Lycka till!